Alt text for the picture

Blogs over Wild eten

Proef de verhalen

De Veluwe, een prachtig natuurgebied dat elk seizoen zijn eigen charme heeft, transformeert in de herfst tot een culinair paradijs voor liefhebbers van wildgerechten. Op deze blogpagina nemen we je mee op een smaakvolle reis door de bossen en velden van de Veluwe, waar de rijke smaken van lokaal wild centraal staan.

Herfst op de Veluwe is niet alleen een tijd van prachtige kleuren en frisse lucht, maar ook van culinaire verwennerij. Van rustieke restaurants tot gezellige hotels, de regio biedt een overvloed aan wildarrangementen die de essentie van de Veluwse keuken vangen. Hier kun je genieten van authentieke wildgerechten, bereid met ingrediënten die letterlijk van dichtbij komen.

Maar er is meer dan alleen eten. Combineer je culinaire avonturen met een stevige fiets- of wandeltocht door de uitgestrekte natuur, of ga op pad met een natuurgids om de geheimen van het Veluws wild te ontdekken. Misschien spot je wel een zwijn of hert in zijn natuurlijke habitat, een ervaring die je avondmaaltijd nog specialer maakt.

Op deze pagina delen we verhalen, recepten en ervaringen die je inspireren om zelf de rijke smaken van de Veluwe te ontdekken. Of je nu een fijnproever bent, een natuurliefhebber of gewoon op zoek naar een unieke ervaring, laat je leiden door de geuren en smaken van wildgerechten op de Veluwe. Duik in onze blogs en verhalen, en bereid je voor op een avontuur dat zowel je geest als je smaakpapillen zal prikkelen.

Genieten van Veluwse wildgerechten bij iconisch restaurant Dennenheuvel in Epe

De herfst en winter staan op de Veluwe in het teken van het culinaire Wildseizoen. De lekkerste wildgerechten sieren de menukaarten van verschillende uitstekende restaurants in de gemeente Epe. Zo ook bij restaurant en hotel Dennenheuvel, al sinds 1912 een begrip in de regio.

Wild eten bij restaurant en natuurhotel Witte Berken: “De leukste tijd van het jaar”

Ieder jaar, wanneer de dagen korter worden en de herfst zijn intrede doet, maken verschillende restaurants op de Veluwe zich op voor een culinair avontuur. De gehele najaars- en winterperiode staat de ongerepte smaak van de wilde natuur centraal. Zo ook bij viersterren-natuurhotel en restaurant Witte Berken in Epe. Aardse smaken, rokerige aroma’s en lokaal […]

;