Alt text for the picture

Over de Veluwe

Het Wild op de Veluwe

De Veluwe is in alle seizoenen een bezoek waard. Maar in de herfst kun je je bezoek nog specialer maken omdat je dan kunt genieten van de heerlijkste wildgerechten. Het wild komt niet van ver en dat proef je! Veel restaurants en hotels hebben in deze periode aantrekkelijke wild arrangementen zodat je lekker kunt eten en drinken en fijn kunt overnachten in één van de hotels op de Veluwe. Je kunt je verblijf dan combineren met een stevige fiets- of wandeltocht over de Veluwe en een proeverij van wild gerechten. Of wat dacht je van de combinatie wild speuren en wild eten? Je gaat eerst op pad met de natuurgids en komt zo van alles te weten over het Veluws wild en met een beetje geluk spot je ook een zwijn of hert. Daarna lekker proeven van wildgerechten bij één van de vele horecagelegenheden.

Redenen genoeg om de Veluwe te bezoeken

Alt text for the picture

Over het Wild op de Veluwe

De Veluwe is het grootste aaneengesloten natuurgebied van Europa. Als natuurliefhebber kun je hier eindeloos wandelen en fietsen in de schitterende natuur. De Veluwe heeft ook op culinair gebied verrassend veel te bieden. Je vindt diverse restaurants waar met passie wordt gekookt. De Veluwe is beroemd om het wild, zoals hert en zwijn en nog veel meer. Op het menu ontdek je de heerlijkste wildgerechten. Allemaal met gemaakt met passie en hart voor de omringende natuur.

Alt text for the picture

Bezoek de Veluwe : overnachten, fietsen, wandelen

Kom voor een dagje uit naar de Veluwe, of boek een weekend of midweek in een hotel of vakantiepark. Ontdek de mooie bossen die in de herfst prachtig van kleur verschieten: elke dag is anders! Stap de ene dag op de fiets en plan je route aan de hand van de knooppunten (of kijk op de website van vvvepe.nl voor een kant en klare wildroute) en ga de volgende dag voor een heerlijke boswandeling. Struin over de smalle paadjes en kies je eigen route voor een heus avontuur. Of ben je bang te verdwalen? Neem dan een gemarkeerde wandelroute. Bij de VVV Epe is een wandelkaart te koop met daarop ruim 40 wandelingen in de omgeving variërend van 2,5 tot 20 kilometer. Dus voor elk wat wild(s)! Ook voor kinderen zijn er speciale routes, zoals de Kinderbelevingspaden ’t Eperholt of Woudloper van het Loo.

;