Genieten van Veluwse wildgerechten bij iconisch restaurant Dennenheuvel in Epe

Genieten van Veluwse wildgerechten bij iconisch restaurant Dennenheuvel in Epe

De herfst en winter staan op de Veluwe in het teken van het culinaire Wildseizoen. De lekkerste wildgerechten sieren de menukaarten van verschillende uitstekende restaurants in de gemeente Epe. Zo ook bij restaurant en hotel Dennenheuvel, al sinds 1912 een begrip in de regio.

Veluwse wildgerechten
“Dennenheuvel heeft traditiegetrouw veel streekgerechten op het menu staan, gemaakt met seizoensgebonden ingrediënten”, vertelt Ingrid de Vries. Sinds de start van 2023 is ze manager van het Eper hotel-restaurant. “Die traditie gaat al decennia terug”, vult ze aan. Wie uit de omgeving van Epe komt, weet onmiddellijk waar Ingrid op duidt. Dennenheuvel is een van de meest iconische hotel-restaurants op de Veluwe. Verschillende families hebben het in de afgelopen eeuw gerund en het pand is meermaals verbouwd en gerenoveerd. Maar de sterke connectie met de omgeving en klassieke Veluwse gerechten hebben altijd een belangrijke rol gespeeld bij Dennenheuvel.

“Van half oktober tot eind januari is er veel aandacht voor wild uit de ‘achtertuin’ – de bossen – en diverse eigen en Veluwse streekproducten. Zo serveren we wilde eend-filet en rilette, pastrami van hert, fazant-filet, wildragoût en croute en filet van duif. Gecombineerd met seizoensproducten zoals beukenzwam, romige zuurkool en boerenkool met huisgemaakte piccalilly”, vertelt Ingrid.

Reserveer een diner bij restaurant Dennenheuvel.

Kennis overbrengen
Al ruim 25 jaar worden de gerechten met passie bereid door chefkok Age Steunebrink. Ingrid: “Age maakt bijna alles met de hand. Bijgerechten, sauzen maar hij verzorgt ook een ambachtelijke bereiding van het wild. Ons vlees komt van de lokale slager, maar we maken vrijwel nooit gebruik van kant en klare stukken. Age koopt het liefst een groot stuk vlees en neemt het team van Dennenheuvel dan mee in de bereidingswijze. Ontvellen, proportioneren, het mooiste stukje uitkiezen en op de juiste wijze prepareren. Hij heeft veel ervaring en brengt dat graag over op de andere mensen in ons team. Zo weten zij exact wat we serveren en kunnen ze het verhaal achter het gerecht ook op de gasten overbrengen. Mensen komen bij ons om te genieten en hebben vaak de tijd. Zo’n verhaal zorgt dan voor een nog fijnere gastbeleving.”

Naast de chefkok speelt ook restaurantmanager Alec Drost al bijna 24 jaar een grote rol in het verzorgen van een mooie dinerervaring. Persoonlijke aandacht en goed advies zijn belangrijke ingrediënten van zijn gastheerschap. Ingrid: “Alec heeft enorm veel kennis van de wijnen en werkt nauw samen met een lokale wijnkoperij. Zijn aanbevelingen bij het menu maken echt een verschil.”

Wildmenu op maat
Het menu van restaurant Dennenheuvel bestaat uit à la carte gerechten, proeverijen en de mogelijkheid om zelf een 3-, 4- of 5-gangenmenu samen te stellen. Ingrid: “Als gasten specifieke wensen hebben, kunnen we bovendien een menu op maat maken. Stel dat iemand graag hazenpeper wil eten en ons dat van tevoren laat weten, dan gaan we kijken wat er mogelijk is. Dit stoofgerecht staat met Kerst (2023) sowieso bij ons op het menu, maar op andere momenten zetten we graag een extra stap om een speciaal verzoek van een gast te realiseren, mits dat mogelijk is.”

Bekijk het Wild & Wijn arrangement van restaurant Dennenheuvel.

;